El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak, Gud, for årets rytme.

Tak, at vi gennem naturens foranderlighed bliver mindet om dit underfulde skaberværk.

Kære Gud, jeg beder dig hjælpe mig til at kunne se dig her - gennem årstidernes skiften og døgnets skel mellem lyset og mørket.

2. Hvilepladsen

1. Mosebog 1,14-18

Så sagde Gud: »Lad der blive lys på himmelhvælvingen, som sætter skel mellem dag og nat, og som markerer årstidernes skiften og festdagenes begyndelse.« Og sådan blev det.
Gud skabte to store lys på himlen til at skinne på jorden, det største lys, solen, til at herske om dagen, og det mindre, månen, til at herske om natten sammen med stjernerne. Han satte dem på himmelhvælvingen til at lyse på jorden, til at sætte skel mellem dagen og natten. Og han glædede sig over sit værk.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Videnskaben forklarer naturen med formler og processer, der gennem flere millioner år har udviklet sig til det, vi har i dag. Bibelen beskriver det mere enkelt. 7 dages genistreger, hvor Gud har siddet og udtænkt og tegnet vores hverdag og omgivelser. Ting, som har så stor indflydelse på, hvordan verden fungerer, og hvordan vi som mennesker har det. Unikt, genialt udtænkt og på ingen måde tilfældigheder, men skaberværket af en Gud, der har al magt i himlen og på jorden, og som kender de videnskabelige detaljer i naturen helt til bunds.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Gå en tur i forlængelse af denne bibelvandring. Gå en tur udenfor, hvor du trækker vejret dybt og ved hvert åndedrag forestiller dig, at du indånder Guds nærvær og kærlighed. Læg mærke til lyset og/eller mørket, der hvor du går. Tak Gud for hver enkelt lille detalje i hans skaberværk, som du lægger mærke til på din gåtur.

5. Samtale på vejen

Tak Gud for de små ting, du ser i din hverdag. Bed ham om at hjælpe dig med at sætte pris på hans underfulde skaberværk! Prøv at sætte ord på, hvilken betydning det har for dig i din hverdag.