El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Jesus, lad mit liv være et vidnesbyrd for andre. Hjælp mig til at leve, så det kan ses på mig, at jeg er en kristen.

2. Hvilepladsen

Apostlenes Gerninger 16,29-31

Rystende af angst råbte fangevogteren: »En fakkel! Kom med en fakkel!« hvorpå han styrtede ind i fængslet og kastede sig ned foran Paulus og Silas. Så førte han dem udenfor og spurgte: »Hvad skal jeg gøre for at blive frelst?« »Hvis du tror på Herren Jesus, bliver du frelst,« svarede de. »Det gælder både dig og din husstand.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Paulus og Silas og de andre fanger flygter ikke, selvom fængslet døre springer op. De vælger det utænkelige: De bliver, selvom de kunne være stukket af uden problemer, og det bliver et kæmpe vidnesbyrd for fangevogteren, som straks lader sig omvende. Vi kan også være et vidnesbyrd for andre ved at vælge det utænkelige: At give til andre, selvom du kun har en smule, at hjælpe mennesker, du ikke kender, at lade være med at gøre brug af sort arbejde, at tilgive ham, som stjal fra dig…

 

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Reflekter over, hvordan du tror, mennesker omkring dig vil reagere, hvis du gør det utænkelige. Forestil dig forskellige situationer. Tænk over, hvordan du igennem dine handlinger kan være et vidnesbyrd om Jesus.

 

5. Samtale på vejen

Bed Jesus om at hjælpe dig til at være stærk, når det gælder. Bed om at få det mod til at gøre det utænkelige, mod til at skille dig ud og være et vidnesbyrd om Jesus.