El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus-bønnen (brugt af kristne gennem 1000 år): ”Herre Jesus Kristus, forbarm dig over mig”. Prøv at sige bønnen højt i takt med dit åndedræt. Altså på indånding: ”Herre Jesus Kristus” og på udånding: ”forbarm dig over mig” i ca. et minut.

2. Hvilepladsen

Gal. 5,10-12

Men jeg tror nu alligevel på, at I vil være enige med mig. Så megen tiltro har jeg til Herren. Og de, der skaber forvirring iblandt jer, vil komme til at bøde for det, hvem de end er. Kære venner, hvis jeg forkyndte, at man skulle omskæres og blive jøde for at blive accepteret af Gud, så ville jøderne straks holde op med at forfølge mig. Så behøvede jeg heller ikke at forkynde det budskab om korset, der er dem så meget imod. Gid de, der forvirrer jer med deres snak om omskærelse, ville lemlæste sig selv.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

”At bøde for noget” betyder, at man får en bøde, når det er for sent. Biblioteksbøder, parkeringsbøder, fartbøder. Du kan ikke bare flytte din bil og holde lovligt for derefter at give p-vagten bøden tilbage. Du skal bøde for din forseelse. Dem, der skaber forvirring om evangeliet, skal bøde for det. Og da er det allerede for sent. Men Jesus tager gerne alle dine "p-bøder", hvis du ikke er for flov til at lægge dem frem for ham.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Brug et par minutter på at tænke over, om du kender nogen, som ikke vil høre budskabet om korset.

5. Samtale på vejen

Brug god tid på at bede for hver enkelt person, som du tænkte på under ”Udsigtspunktet”. Bed for, at deres forsvar og modstrid mod det gode budskab må nedbrydes.