El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus-bønnen (brugt af kristne gennem 1000 år): ”Herre Jesus Kristus, forbarm dig over mig”. Prøv at sige bønnen højt i takt med dit åndedræt. Altså på indånding: ”Herre Jesus Kristus” og på udånding: ”forbarm dig over mig” i ca. et minut.

2. Hvilepladsen

Gal. 5,19-21

Folks ugudelige og egoistiske handlinger er velkendte, som for eksempel: Seksuel synd, umoral og perversitet; afgudsdyrkelse og okkultisme; had, skænderier og misundelse; hidsighed og selviske ambitioner; klikedannelse og jalousi; drukkenskab og orgier. Jeg har sagt det før, men siger det gerne igen: De, der lever på den måde, vil ikke få adgang til det kommende Guds rige.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Rene ord om beskidte handlinger. Paulus lægger ikke fingrene imellem, når han skildrer, hvad der er ugudeligt og egoistisk. Og heller ikke, når han snakker om konsekvensen af dem: Udelukkelse fra Guds rige. Udelukket. Lukket ude. Og virkelig aldrig ind. Det er simpelthen en risiko, der er til at tage og føle på: For Guds rige er en virkelighed!

4. Udsigtspunktet

Refleksion

”Seksuel synd, umoral og perversitet; afgudsdyrkelse og okkultisme; had, skænderier og misundelse; hidsighed og selviske ambitioner; klikedannelse og jalousi; drukkenskab og orgier.” Gå gennem disse handlinger en for en og tænk over, hvordan de fylder i dit liv.

5. Samtale på vejen

Snak hverdagssprog med Jesus. Mind dig selv om, at han er lige så virkelig som din larmende nabo, tonerne, der skyller ud af dine høretelefoner og det vand, der omsluttede dig i dit morgenbad. Snak med ham, som du taler med en ven.