El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Gud og Far

Hjælp mig med at trække gardinerne fra, så dit lys kan strømme ind over mig og mit liv. Åbn mine øjne og vis mig, hvad du vil, at jeg skal gøre.

2. Hvilepladsen

Hebræerbrevet 12,12-14

Se nu at få gang i de slappe hænder og de stive knæ! Følg den lige vej fremad, så jeres stive led ikke forvrides, men får ny smidighed. Stræb efter at holde fred med alle og at leve et helligt liv. Uden hellighed får ingen Herren at se.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Tonen i dagens bibeltekst skubber til os! Kom nu i gang! Vi har brug for hvile og afslapning, et  rum, hvor vi har lov til bare at være til. Men dovenskab, overspring og opgivenhed er nuancer af afslapning, som ikke er sunde for os. Nogle gange bruger vi dem som den nemme udvej; så længe vi slapper af og bliver hvor vi er, slipper vi også for at tage stilling, slipper for at blande os, slipper for at gøre noget, der muligvis vil udfordre os. Men Hebræerbrevet giver en lille opsang i dag: Vi skal op af stolen, vi skal stræbe efter at leve helligt, godt og rigtigt - vi skal fremad mod målet: At se Herren og leve og hvile hos Ham for evigt.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Bibelteksten har allerede sagt det: Se nu at få gang i de slappe hænder og de stive knæ! Hvad har du gået og tænkt på gennem længere tid, at du måske ville begynde at overvejeet tidspunkt at bruge mere tid på? Bibellæsning, bøn, frivilligt arbejde, mindre smartphone og mere nærvær, eller noget helt andet?

Få gang i de slappe hænder og de stive knæ, og begynd!

5. Samtale på vejen

Bed Gud pege på områder i dit liv, hvor du skal hives op af stolen og i gang. Hvis det er svært at overskue, hvor du skal starte, så tal med Ham om det, og bed Ham om motivation og hjælp til at holde målet for øje.