El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud og Far. Du ser alt og kender mig. Jeg beder dig hjælpe mig til at se mig selv i lyset af dig. At se mig selv i dit perspektiv. Tilgiv mig _________, der forhindrer mig i at have et tæt forhold til dig.

2. Hvilepladsen

Johannesevangeliet 1, 10-13

10 Ordet kom til denne verden, en verden, han selv havde skabt, men verden ville ikke kendes ved ham. 11 Han kom til sit eget folk, men de tog ikke imod ham. 12 Men dem, der tog imod ham, dem, der troede på ham, dem gav han ret til at kalde sig Guds børn. 13 De blev født på ny. Det er ikke en almindelig menneskelig fødsel forårsaget af menneskers beslutning og handling. Det er en guddommelig fødsel.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Han havde selv skabt sine egne. Han forlod sit eget og kom til os. Han gav. Han blev afvist, men den, der ville tage imod ham, fik ham. Dette er den guddommelige fødsel – at tage imod Lyset og Livet. Noget, der fødes, agerer ikke selv. Det er den, der føder, der agerer. Når man fødes guddommeligt, er det Ordets, Lysets og Livets Ånd, der transformerer. Det kan man ikke gøre selv.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Er du allerede forvandlet, eller ønsker du at forvandles af Ordets Ånd? Er der noget, der afholder dig fra det?

5. Samtale på vejen

Tak Jesus, fordi du delte alt med os, selv dit eget liv gav du væk. Det er så stort, så jeg ikke fatter det. Hjælp mig til at se bare en lille smule mere af, hvor forunderligt det er! Tak, fordi du har givet mig et håb.