El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Gud. Hjælp mig til at se mig selv med Jesu øjne. Hjælp mig til at bevare/genfinde min respekt for dig som Gud og få øjnene op for, at jeg er et menneske, som hverken kan eller skal evne alt.

2. Hvilepladsen

Johannesevangeliet 1, 24-28

24 Gruppen var blevet sendt derud af farisæerne, 25 og derfor spurgte de Johannes: »Hvis du hverken er Messias eller Elias eller Profeten, hvorfor døber du så?« 26 »Jeg døber kun med vand,« svarede han, »men iblandt jer står der en, I ikke kender. 27 Det er ham, jeg baner vej for, og han har større autoritet, end jeg har. Jeg er ikke engang værdig til at hjælpe ham sandalerne af.« 28 Det her fandt sted ved Betania øst for Jordanfloden, hvor Johannes opholdt sig og døbte.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

De troede, de kendte ham. De var sikre på, at de havde deres på det tørre. De overholdt love og befalinger. Han var lige iblandt dem, men alligevel kendte de ham ikke. Han er ikke én, man har i templer eller i lommen. Han er meget større og helt ufattelig.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvad betyder det for dig, at Gud, der er helt ufattelig og ikke kan rummes af hverken menneskehjerner eller pompøse bygninger, gerne vil bo i dig og have dig som sit tempel?

5. Samtale på vejen

Himmelske Gud og Far. Vis dig mere og mere for mig, lad mig se dig som Gud og mig selv som et menneske, der må leve mit liv i din hånd. Tak, fordi du vil bo i mig!