El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak Jesus, fordi du kom til verden som et menneske, man kunne se, besøge, tale med og følge efter. Tak, fordi du lod mennesker tage del i dig dengang, og fordi du stadig ønsker, at mennesker skal gøre det samme.

2. Hvilepladsen

Joh 1, 35-42:

35 Dagen efter stod Johannes der igen sammen med to af sine disciple. 36 Da han så Jesus komme gående, sagde han: »Se! Det er Guds Lam!« 37 Da de to disciple hørte det, fulgte de efter Jesus. 38 Han lagde mærke til, at de fulgte efter ham, og vendte sig om mod dem. »Hvad vil I?« spurgte han. »Mester, hvor bor du?« 39 »Kom og se,« svarede han. Så gik de med ham hen til det sted, hvor han boede. Klokken var ca. 10 om formiddagen, og de blev hos ham resten af dagen.
40 En af de to mænd, som fulgte med Jesus, hed Andreas. Han var bror til Simon Peter. 41 Det første Andreas derefter gjorde, var at finde sin bror og sige til ham: »Vi har mødt Messias!« 42 Og han tog ham med hen til Jesus. Jesus så Simon i øjnene og sagde: »Du er Simon, Johannes' søn, men fra nu af skal du hedde Kefas.« (Det er det samme som Peter).

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

At høre om én. At vente på én. Og have en ustyrlig trang til at møde denne ene, der har været ventet på så længe. Nu er Han der pludselig! Jeg bare følge efter ham! Jeg bare fortælle min bror om ham. Kom og se.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Jesus lod mennesker tage del i sin tilværelse, da han fysisk var på jorden. Hvad ville det betyde for dig, hvis han var blevet træt af mennesker undervejs og ikke gad mere?

5. Samtale på vejen

Jesus! Tak, fordi du ikke er blevet træt af mennesker! Tak, fordi du aldrig bliver træt af og får nok af mig. Tak.