El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Bed om, at Gud vil åbenbare sig for dig gennem sit ord. Bed om, at du må blive stille, så du kan høre, hvad han ønsker at sige til dig nu.

2. Hvilepladsen

Joh. 13, 21-30

Derefter blev Jesus stærkt bevæget i sin ånd og sagde: »Det siger jeg jer: En af jer vil forråde mig!« Disciplene så uroligt på hinanden. Ingen vidste, hvem han hentydede til. Den discipel, som Jesus elskede særlig højt, lå til bords ved siden af Jesus. Derfor nikkede Simon Peter til ham over bordet og sagde: »Spørg ham, hvem han mener.« Den anden discipel lænede så hovedet tilbage mod Jesu bryst og spurgte: »Hvem er det, Herre?«
»Det er ham, som jeg giver det stykke brød, jeg nu dypper i skålen,« svarede Jesus. Så dyppede han et stykke brød og gav det til Judas Iskariot. Så snart Judas havde fået brødet, kom Satan ind i ham, og Jesus sagde: »Gør det, du har i sinde - men gør det snart!« Ingen af de andre ved bordet forstod, hvorfor han sagde det til ham. Nogle troede, at Jesus bad Judas købe ind til højtiden eller give nogle penge til de fattige. Det var nemlig ham, der gik rundt med pengepungen. Judas tog nu brødet, rejste sig og gik. Det var nat.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Jesus chokerer disciplene med sin udtalelse om, at én af dem vil forråde ham. Da Jesus viser dem, at det er Judas Iskariot, farer Satan ind i ham. Satan angriber Judas på hans svageste punkt (nemlig hans kærlighed til penge) og bruger det til at forråde Jesus med. Satan går altid efter vores svageste punkter. Han brænder efter at få os til at forråde Jesus. Han brænder efter at få os til at fokusere på os selv. Han brænder efter at gøre os ligeglade med Jesus. Dagens afsnit slutter dystert. Brug det til at blive opmærksom på Satans tilstedeværelse her i verden. Brug det, så du bliver opmærksom på at tage afstand fra ham og bed om styrke til at modstå hans angreb på dine svageste punkter.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Overvej, hvor Satan angriber dig. Hvor er dine svageste punkter? Sæt dig ned og gennemtænk dagen i går. Hvor blev du fristet til at synde?

5. Samtale på vejen

Tak Jesus, fordi han er stærkere end Satan. Tilbed ham som frelser og konge. Bed om styrke til at modstå Satans angreb, både de åbenlyse og de skjulte.