El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak, gode Gud, at du greb ind i verdenshistorien, da du sendte din søn til os. Jesus, vær nær hos mig i dag og alle dage i mit liv! Lad mig lige nu se et glimt af din storhed.

2. Hvilepladsen

Joh. 19, 12-16

Derpå forsøgte Pilatus at få Jesus løsladt, men de jødiske ledere råbte: »Sætter du ham fri, er du ikke kejserens ven! For den, der udråber sig selv til konge, gør oprør mod kejseren.« Da Pilatus hørte det, førte han igen Jesus udenfor og satte sig i dommersædet på den stenlagte terrasse, der på hebraisk kaldes »Gabbata«. Klokken var omkring seks om morgenen, og det var dagen før den sabbat, som faldt i påskeugen. Pilatus vendte sig til de jødiske ledere: »Her er jeres konge!« sagde han. »Væk med ham!« skreg de. »Væk med ham - korsfæst ham!« »Ønsker I virkelig, at jeg skal korsfæste jeres konge?« indvendte Pilatus. »Vi har ingen anden konge end kejseren,« råbte ypperstepræsterne. Så udleverede Pilatus Jesus til at blive korsfæstet, og soldaterne førte ham bort.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Pilatus bliver virkelig lagt under pres! Hvad skulle han vælge: pest eller kolera – lige meget hvad, ville han have det skidt med sit valg. Pilatus risikerede at blive et hoved kortere, hvis han frigav en, der gjorde oprør mod kejseren. Ypperstepræsterne gik også på kompromis med deres egen samvittighed og deres tro. En rettroende jøde har Gud til konge – ingen anden. Men nu satser de alt i deres hårdnakkede forsøg på at få Jesus dømt: ”Vi har ingen anden konge end kejseren.”

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Fordømmer jeg Pilatus og jøderne for deres fejhed? – Ville jeg selv kunne give køb på min tro og overbevisning i et svagt øjeblik?

5. Samtale på vejen

Herre, overbevis mig om det, der er sandt og rigtigt. Og hjælp mig til at handle efter den overbevisning, så jeg kan have en god samvittighed over for dig. Hjælp mig, så jeg heller ikke forsøger at manipulere med mine medmennesker.