El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Gud! Jeg beder om, at det, der skete langfredag i Jerusalem, må blive mejslet ind i mit sind og min tanke, så jeg aldrig glemmer det. Gå med mig på min pilgrimsvandring i dag!

2. Hvilepladsen

Joh. 19, 6-11

Så snart ypperstepræsterne og det jødiske vagtmandskab så ham, råbte de: »Korsfæst ham, korsfæst ham!« »Så må I selv gøre det!« sagde Pilatus. »Jeg finder ham ikke skyldig!« Jøderne svarede: »Ifølge vores lov skal han dø, fordi han har kaldt sig selv for Guds Søn.« Ved de ord blev Pilatus bange. Han førte Jesus ind i borgen igen og spurgte ham: »Hvor kommer du egentlig fra?« Men Jesus gav ham intet svar. »Hvorfor svarer du mig ikke?« fortsatte Pilatus. »Er du ikke klar over, at jeg har magt til at sætte dig fri og til at lade dig korsfæste?« Jesus svarede ham: »Du havde slet ingen magt over mig, hvis ikke den var givet dig ovenfra. Derfor er der større skyld hos dem, der har overgivet1 mig til dig.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Stakkels Pilatus! Han turde ikke dømme, men han turde heller ikke lade være. Somme tider er det en byrde for et menneske at have magt og ansvar betroet. Pilatus følte byrden tynge. Jøderne ville have Jesus dømt til døden – Pilatus ville ikke. Han var bange. Guds søn? – Hvis der var det mindste om snakken, hvilken frygtelig straf ville han så ikke kunne nedkalde over sit eget hoved? Ville Jesus trøste Pilatus med sine ord? Ville han løfte byrden fra hans skuldre?

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Tænk over, hvem det var, der udleverede Jesus til dødsdommen?

5. Samtale på vejen

Det var virkelig et drama, det der skete den dag i Jerusalem. De var så vrede på dig, Jesus. De mente, at du var en gudsbespotter. Gad vide, hvilken rolle jeg ville have spillet, hvis jeg havde været der? – Jesus, hjælp mig til at se dig som min Herre og min Gud!