El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Begynd med at sige Gud tak. Tænk dit sidste døgn igennem og tak Gud for alt, hvad du kan komme i tanke om af små og store ting, der har givet dig glæde i dit liv. Tak Gud, fordi Han ikke alene giver dig små og store glæder i hverdagen, men taler til dig igennem sit ord.

2. Hvilepladsen

Johannesevangeliet 4, 25-30

25 Kvinden sagde: »Jeg ved, at Messias skal komme engang, og når han kommer, vil han forklare os alt.«
26 Da sagde Jesus til hende: »Han står her og taler med dig!« 27 I det samme kom disciplene tilbage. De blev overraskede over, at han talte med en kvinde, men ingen af dem spurgte ham, hvorfor han gjorde det, eller hvad han ville hende.
28 Kvinden lod nu sin vandkrukke stå ved brønden og løb tilbage til byen. 29 »Kom og se en mand, som har fortalt mig alt, hvad jeg har gjort!« råbte hun. »Mon ikke han er Messias?«
30 Straks løb en masse mennesker ud for at se, hvem det var, hun snakkede om.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Bemærk kontrasten mellem den samaritanske kvindes aktivitet og disciplenes passivitet.

- Disciplene er passive. De undrer sig over Jesu prioriteringer (han bruger tid på en samaritansk kvinde), men de siger ingenting, og de gør ingenting – de spørger ikke engang Jesus, hvorfor Han prioriterer, som Han gør. Kvinden er handlekraftig. Hun gør noget. Hun løber tilbage til byen og råber ud, hvad hun har oplevet. ”Kom og se en mand, der har fortalt mig alt, hvad jeg har gjort”. En skæg sætning. Hvorfor ikke, hvad Han havde gjort? Kvinden kunne åbenbart ikke selv sige, hvad hun havde gjort.

Vi har brug for Guds ord - også som et spejl til at spejle os selv i.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Kan du bruge denne tekst som et spejl til at se dig selv i? Kan du genkende dig selv i disciplenes passivitet eller i den samaritanske kvindes handlekraft?

5. Samtale på vejen

Tilbed Jesus som den Messias, der står og taler til dig.