El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, hjælp mig til at bruge tiden til at søge dig af hele mit hjerte. Kom til mig, Herre Jesus, også denne dag.

2. Hvilepladsen

Joh. 7, 32-36

Farisæerne vil gerne have Jesus arresteret

32 Da farisæerne hørte, hvad der blev hvisket i krogene, fik de ypperstepræsterne med på at sende tempelvagten hen for at arrestere ham. 33 Da sagde Jesus: »Endnu en kort tid skal jeg være hos jer. Derefter vender jeg tilbage til ham, der udsendte mig. 34 I vil lede efter mig, men I vil ikke kunne finde mig, for I kan ikke komme derhen, hvor jeg er.« 35-36 De jødiske ledere spurgte undrende hinanden: »Hvad mener han? Hvor mon han vil tage hen, så vi ikke skulle kunne finde ham? Mon han vil rejse til udlandet og prædike for de græsktalende eksiljøder?«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Da nogle begynder at blive tiltrukket af Jesus og vise endnu større interesse for Ham, beslutter de religiøse ledere sig for at stoppe ”uvæsenet” ved at sende folk af sted for at arrestere Ham. Jesu ”modtræk” er at tale til dem om alvoren ved at have Ham midt imellem sig og alligevel ikke være parat til at tage imod Ham. Der er nemlig ikke en uendelig lang tid til rådighed. Jesus er der bare en kort tid. Så går Han bort, og anledningen til at søge og finde Ham vil ikke længere være til stede.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Mediter over tiden, der bare iler af sted. De dyrebare muligheder og anledninger, du får, men som let kan forspildes. Lad Jesus tale til dig om vigtigheden af at satse på det rette og ikke forspilde sin tid.

5. Samtale på vejen

Tak Gud, fordi Han endnu er at finde.

Tilbed Ham som den, der stadig er dig nær.

Lad dit hjerte fyldes af bevidstheden om Hans nærvær hos dig netop nu.