El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, jeg kan bedst lide medvind og har det skidt i modvind. Men tak, fordi du er der både i modvind og medvind. Tak, at du er min støtte og stav.

2. Hvilepladsen

Joh. 7, 47-53

47 »I er altså også blevet vildledt!« råbte farisæerne. 48 »Er der måske en eneste af farisæerne eller de andre jødiske ledere, der tror på, at han er Messias?
49 Men den uvidende hob, som ikke kender Toraen, de er under Guds dom.« 50 Her brød Nikodemus ind. Det var ham, der havde opsøgt Jesus, og han var selv farisæer: 51 »Det er slet ikke lovligt at dømme en mand, medmindre man først foretager en nærmere undersøgelse af, hvad han har gjort, og han har fået lov til at forsvare sig.« 52 »Du er måske også fra Galilæa?« hånede de. »Slå op i Skriften og se efter. Der står ingen steder om en profet, der skal komme fra Galilæa.« 53 Derefter gik de hver til sit.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Meget af det, som vi fylder os med i hverdagen, er tomme kalorier - men det er nu lækkert med et stykke slik eller frugt engang imellem. Guds ord er ikke tomme kalorier, men fylder dig med liv. Farisæerne var travlt optaget af at fylde sig med tomme kalorier. De kunne ikke skelne sandt fra falsk, for de var fanget af deres eget selvbedrag. De ville slukke det lys, der var kommet til verden. Samtidig hånede de Guds enbårne Søn: ”Er der måske en eneste farisæer, der tror, at han er Messias?"

Farisæerne troede, at alle ville svare nej. Men èn sagde ja. Nikodemus havde mødt Jesus. Han havde sat sig ind i, hvem Jesus var, og det havde vendt op og ned på hans liv. Derfor ville han forsvare den uretfærdighed, som han var vidne til. Du er også Kristi udsending til en verden fuld af tomme kalorier.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Har du oplevet, at Guds ord har talt stærkt til dig? Så husk, at Guds ord ikke vender tomt tilbage, men har en mægtig virkende kraft.

Prøv at dele dit vidnesbyrd med en i dag!


5. Samtale på vejen

Bed om, at du må være Kristi udsending for et menneske i dag.