El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Far, gør mit liv gennemsigtigt for dig!

2. Hvilepladsen

Joh 8, 1-11

2 Tidligt næste morgen vendte han tilbage til templet. Snart var en mængde mennesker samlet, og han satte sig ned for at undervise dem.
3 En gruppe skriftlærde og farisæere kom nu med en kvinde, der var grebet på fersk gerning i utroskab. De stillede hende foran Jesus og sagde: 4 »Mester! Kvinden her er grebet på fersk gerning i ægteskabsbrud. 5 Toraen siger, at sådanne kvinder skal stenes ihjel.1 Hvad siger du?« 6 De var ude på at få ham til at sige noget, som de bagefter kunne bruge imod ham, men Jesus bøjede sig forover, som han sad der, og skrev med fingeren i støvet. 7 Da de blev ved med at presse på med deres spørgsmål, rettede han sig op og sagde: »Den af jer, som er uden synd, skal være den første til at kaste en sten.« 8 Så bøjede han sig igen forover og fortsatte med at skrive på jorden. 9 Da de, der var kommet med kvinden, fik den besked, luskede de bort, den ene efter den anden - de ældste først. Til sidst var Jesus alene tilbage med kvinden midt i folkemængden. 10 Da rettede han sig op og så sig omkring. »Hvor blev de af?« spurgte han kvinden. »Var der ingen, der fordømte dig?« 11 »Nej, Herre,« svarede hun. »Det gør jeg heller ikke,« sagde Jesus. »Gå du blot, men synd fra nu af ikke mere.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Gik Jesus ud for at bede, hvile eller få ny energi? Vi ved bare, at han kom tilbage med stor frimodighed og underviste de mennesker, der var samlet omkring ham. Han vidste, at skulle Guds frelsesplan kendes, så måtte der undervisning til. Det samme kan vi sige i dag: Skal kirken fornys, så må der undervisning til.

Midt i undervisningen bliver Jesus afbrudt af nogle farisæere. De havde det mål at føre Jesus til doms, og de skyede ingen midler. Men synden og døden lander altid på synderen selv. Èn som èn var de nødt til at gå bort fra Jesus. Hans kærlighed havde igen afsløret synden og synderen. Men èn blev tilbage, og hun så, at Jesus kunne tage hendes synd – helt væk.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Mediter over det nye liv, som kvinden fik.


Tilegn dig dette liv.


Gå bort og synd ikke mere.

5. Samtale på vejen

Jesus. Når jeg sidder her og gerne vil lade mig undervise af dig, så bliver jeg i tanker og hjerte forstyrret af farisæisme og synd i mit liv. Du ser mig, Gud. Døm mig ikke, men lad mig som kvinden erfare din nåde og tilgivelse.