El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, rør ved mig med dit ord. 

2. Hvilepladsen

Joh. 8, 21-25

21 Jesus fortsatte: »Jeg går bort, og I vil lede efter mig, men I skal dø i jeres synder. Hvor jeg går hen, kan I ikke komme.« 22 De jødiske ledere udbrød: »Mon han vil begå selvmord, siden han siger, at vi ikke kan komme til det sted, hvor han går hen?« 23 »Jeg kommer ovenfra,« svarede Jesus. »I tilhører denne verden, men det gør jeg ikke.
24 Derfor sagde jeg, at I kommer til at dø i jeres synder. For kun hvis I tror på, at jeg er den, jeg er, kan I undgå at dø i jeres synder.« 25 »Jamen, hvem er du da?« spurgte de. »Har I slet ikke hørt, hvad jeg har sagt?« udbrød Jesus.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Adgangsbilletten til Himlen præsenteres vi her for. Jesus er vores billet. Han er det offer, som Gud kræver. Tro på Jesus! – Så har du evigt liv. Jesus siger det helt enkelt, og Luther gentager det 1500 år senere.

Og i dag gentages det for dig. Tro på Jesus.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Billetten til Himlen er Jesus. Læs versene igen og reflekter over Jesu udsagn: ”For hvis I ikke vil tro på, at jeg er den, jeg er, kommer I til at dø i jeres synder.«

5. Samtale på vejen

Jesus, jeg tror på dig. Jeg bekender for dig, at jeg er en synder. Jesus, lad mig tage imod din kærlighed og lad mig vise et glimt af den til de mennesker, som jeg møder i dag.