El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, giv mig ro til at bruge tid sammen med dig.
Hjælp mig til at dele ud af det, du har givet og stadig giver mig.
Vis mig, hvor jeg skal give afkald på ting.

Amen

2. Hvilepladsen

Johannesevangeliet 12, 23-25

Jesus sagde til dem: »Nu er det øjeblik kommet, hvor Menneskesønnen skal ophøjes. Det siger jeg jer: Hvis ikke et hvedekorn bliver lagt ned i jorden og dør, så bliver det aldrig til mere end det ene korn. Men hvis det dør, vil det bære megen frugt. Den, der klamrer sig til det jordiske liv, vil miste det himmelske. Men den, der giver afkald på sit eget liv i denne verden, vil få det liv, som varer evigt.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Ud fra dette bibelsted kan overvejes to ting:

1.  Jesus kalder os til at give afkald på vores liv, men hvad vil det sige? Det vil måske sige, at vi må gøre op med, hvad der er vores fokus, og hvor vores prioriteringer er her i livet. Hvor vores skat er, der vil også vores hjerte være (Matt. 6, 21).

2. I forbindelse med at give afkald må vi indse, at alt hvad vi ejer og har ikke er vores. Det er en gave fra Gud, og det må jeg være taknemlig over. Den gave er jeg kaldet til at give videre til andre, og når jeg gør det, vil jeg også erfare, at gaven kan blive endnu større for andre, end den var for mig.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Hvad er det vigtigste for dig? Og hvilke konsekvenser har det?

Overvej om du har noget (fx tid, penge eller prioriteringer) som skal bruges anderledes og laves om, så du kan komme til at opleve endnu mere velsignelse fra Gud? Handel på nogle af de ting, som du lige har overvejet!

5. Samtale på vejen

Tal med Gud om, hvordan du giver afkald i dit liv. Giv plads til, at Gud kan lægge dig noget på hjertet, som der skal laves om på. Tak Gud, for det du allerede har!