El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak, Far, at du ikke har efterladt os faderløse eller åndsløse, men har sendt din Helligånd til os for at hjælpe os med at følge dig.

2. Hvilepladsen

Johannesevangeliet 14,26

[Jesus sagde, red.] ...men det bliver Helligånden, den nye Vejleder, som Faderen vil sende til jer i mit sted, som skal vejlede jer i alle ting og minde jer om alt det, jeg har sagt til jer.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

En vejleder er normalt en man kan stille spørgsmål hvis man har brug for hjælp. Vejlederen giver sit bud på spørgsmålet og man kan så vælge at følge hans råd. Og Helligånden fungerer vel på en måde også sådan, men det er ikke kun et par spørgsmål han vil vejlede os i. Det er alle ting. Han vil minde os om alt det Jesus har talt til os igennem Bibelen. Helligånden er ikke et slags tilvalg som man lige kan hive ind i en nødsituation. Han er et helt grundlæggende element af vores liv som kristen. Han vejleder os så vi ikke kun lytter til os selv. Han minder os om Jesu ord så vi ikke kun lytter til egne og andres ord.

 

4. Udsigtspunktet

Aktion

Overvej hvilke områder af dit liv du ikke ønsker Helligåndens vejledning på, men hvor du selv vil være Herre. Bed ham så derefter om at vejlede dig på netop de områder og minde dig om ord fra Jesus som taler ind i de områder.

5. Samtale på vejen

Bed til Gud om at du må blive en bedre lytter, og om at du må kunne tage imod hans vejledning.