El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre giv mig nu en rolig stund. Fri mig fra det onde! Tak, at du har vundet sejren og ønsker at skrive mit navn i livets bog.

 

 

2. Hvilepladsen

Lukasevangeliet 10, 17-20

Da de 70 disciple vendte tilbage, fortalte de glædestrålende: »Herre, selv de onde ånder adlyder os, når vi bruger den autoritet, vi har fået fra dig.« Jesus svarede: »Jeg så Satan falde ned fra himlen som et lyn. Jeg har givet jer magt til at træde på ‘slanger’ og ‘skorpioner’ - ja, magt over hele fjendens hær - og han vil ikke kunne skade jer. Men det afgørende er ikke, at de onde ånder adlyder jer. Nej, glæd jer hellere over, at jeres navne er indskrevet i Himlen.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Jesus har lige haft nogle af hans efterfølgere sendt ud på en form for missionsuddannelse, og de kommer glade tilbage. De har oplevet at have magt over det onde, hvilket Jesus ser kan flytte deres fokus. Derfor retter han deres blik hen mod livets bog og det evige liv. Hen mod himmellængslen.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Rejs dig, dans en sejrsdans og bryd ud i jubel: "Jesus er vinderen, der er intet fra den onde som kan skade mig, hvis jeg lever hos ham!"

 

 

 

5. Samtale på vejen

Tal med Gud om det svære i at forstå, at der er onde ånder og tak ham for hans beskyttelse. Bed ham om at lade din tro styrkes, så den kan rumme det du ikke forstår.