El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, jeg beder dig om, at din kærlighed til mig - og i mig - må være så tydelig, at det ikke kan skjules. Lær mig at have dig med i alt. Tak for, at du er ved siden af mig hver dag, selv om jeg ikke ser dig.

2. Hvilepladsen

Lukasevangeliet 8, 16

Jesus fortsatte: »Ingen kunne finde på at tænde en lampe og stille den under en spand eller ind under sengen. Nej, man stiller en lampe højt og frit, så de, der kommer ind, får glæde af lyset.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Vi kender det alle; vi har lige fået noget nyt og kan næsten ikke vente med at vise det til andre. Glæder os til at se deres reaktion og høre, hvad de tænker om det. Jesus opfordrer os her til ikke at lade vores tro og vidnesbyrd om Ham blive noget, vi forsøger at skjule. Du er verdens lys, og du kan lade andre få glæde af lyset og det gode, hvis du lader det sprede sig. Din tro kan smitte, hvis du tør vise, hvad Jesus har gjort for dig.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvad brænder dit lys for? Mærker du, at du brænder for at dele glæden over det, Jesus gør for dig, eller vil du helst gemme det væk under en spand? Lader du lyset sprede sig?

5. Samtale på vejen

Bed Gud om hjælp til at lyse, lige der hvor du er, og om ekstra lysstyrke, hvor du og dine omgivelser har brug for det.