El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, du er den største konge som nogensinde har levet på jorden – alligevel blev du udsat for hån og stor smerte da du døde. Tak at du udholdt det for min skyld!

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 15,29-32

Folk, der kom forbi, rystede på hovedet og hånede ham: »Nå, så det var dig, der ville rive templet ned og bygge det op igen inden tre dage! Kom dog ned fra det kors og frels dig selv!« Også ypperstepræsterne og de skriftlærde hånede Jesus. »Den er god med ham,« sagde de til hinanden. »Andre har han ‘frelst’, men sig selv kan han ikke frelse. Og han skulle være ‘Messias, Israels konge’? Så burde han tage og stige ned fra korset, så skal vi nok tro på ham!« Også de to korsfæstede forbrydere hånede ham.

 

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Ikke nok med at Jesus var blevet korsfæstet, men mens han hang der og led, blev han, som aldrig har gjort noget forkert, hånet og spottet. Selv de forbrydere der hang ved siden af ham var ude efter ham. Jesus havde virkelig magt til at frelse sig selv. Han kunne have tilkaldt en hel englehær hvis han ville, men han valgte smerten og hånen – for din og min skyld.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Jesus disciple kunne i situationen ikke forstå hvorfor Jesus blev korsfæstet, og hvorfor han ikke reddede sig selv. Jesus har stadig magt til at tilkalde en hel englehær, men vi kristne kan også i dag være uforstående når Jesus ikke griber ind overfor ondskab. Vi må skælde ham ud for det og sætte spørgsmålstegn ved det, men vi må også erkende at Gud ind imellem har sine egne planer som vi ikke kender til.

5. Samtale på vejen

Tak Jesus for at han ikke tilkaldte englene, men at han valgte hånen, smerten og fællesskabet med dig. Bed ham om tålmodighed, trøst og visdom når du ikke kan se hoved og hale i de onde ting som sker i dit liv og i verden.