El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak Jesus, fordi du er min Herre, og du er den stærkeste!

2. Hvilepladsen

Mark 3,23-27

Jesus kaldte dem [en flok skriftlærde] til sig og talte til dem i billeder: »Hvordan kan Satan uddrive sine egne onde ånder?« spurgte han. »Et land, som ligger i krig med sig selv, kan ikke bestå, og et hjem, der er i splid med sig selv, går snart i opløsning. Hvis Satan nu er begyndt at kæmpe mod sine egne, så er han kommet i krig med sig selv, og det er ude med ham. Man kan ikke bare bryde ind i en stærk mands hus og tage, hvad han har. Man må først binde ham. Derefter kan man tage, hvad han har i sit hus.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

De skriftkloge har beskyldt Jesus for at være i ledtog med Satan. Men Jesus forklarer dem det virkelige magtforhold ved hjælp af billeder. Satan er den stærke mand som ”ejer” de besatte, men Jesus er langt stærkere, han har brudt ind i Satans rige, bundet ham og befriet Satans fanger.  Jesus ønsker også at befri den del af dig som er bundet af Satan. Vil du give Jesus plads til det?

4. Udsigtspunktet

Aktion

Satan binder os gennem vores synder. Skriv en liste med minimum 3  konkrete synder, som du kæmper med. Brænd sedlen af (f.eks. hen over en køkkenvask) og marker dermed, at Jesus er den stærkeste, og han har slettet din synd.

5. Samtale på vejen

Tak Jesus, fordi du er stærkest. Tak, fordi du har besejret Satan og bundet ham. Vær Herre i mit liv, og befri mig fra Satan. Lad mig ikke være bundet til døden, men forbundet med dig i livet.