El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak Jesus, at du er den der altid ser mig med milde øjne og møder mig med en åben favn – også når og hvor jeg mindst venter det. Hjælp mig til at møde andre sådan som du møder mig.

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 7,25-30

Jesus blev straks opsøgt af en ikke-jødisk kvinde fra egnen, som havde hørt om ham. Hun havde en datter, som var plaget af en ond ånd, og moderen kom nu og faldt på knæ foran Jesus og bønfaldt ham om at uddrive den onde ånd af hendes datter. Jesus sagde til hende: »Jeg må først tage mig af mine egne ‘børn’, jøderne. Det kan ikke være rigtigt at tage børnenes mad og give den til hundehvalpene.« »Det er sandt, Herre,« sagde hun, »og dog løber hvalpene ind under bordet og spiser de krummer, som børnene taber.« Så sagde Jesus til hende: »Fordi du svarede på den måde, skal du få, hvad du bad om. Gå nu blot hjem. Den onde ånd har forladt din datter.« Da hun kom hjem, lå hendes datter roligt i sengen. Den onde ånd var forsvundet.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Forpustet. Som om du bare ikke kan få luft nok i lungerne. Dit hjerte banker. Hårdere og hurtigere, end det plejer. Ikke, fordi du skynder dig. Tværtimod. Men du er bange. ”Jeg skal”. Tre forsigtige skridt frem – og så vende om – og om igen. Du ved, hvor du skal hen, men tør du? Du når frem til døren. Nervøs. Sved i håndfladerne. Tager en dyb indånding. ”Så er det nu…”. Du banker på. ”Nej, det går ikke…”. Du vender dig om for at gå. Men så bliver døren åbnet. Du hører en stemme: ”Kom indenfor”. Du vender dig om. Ser ned i jorden – og langsomt op. Møder hans øjne. Hvad ser du? ”Han elsker… mig!”. Du falder på knæ.

Utænkeligt, at jøden Jesus kunne elske en ikke-jøde – en hedning – med en dæmonbesat datter. Men han lod hende vise sin tro – sit håb – og viste hende kærlighed. Utænkeligt, at Guds søn kan elske mig. Jeg falder på knæ…

4. Udsigtspunktet

Aktion

Hvem i din dagligdag har lige nu særligt brug for at blive mødt og set med venlighed? En der er ensom? Udenfor? I sorg? En fra arbejde? Skole? Sportsklubben?

Beslut dig for hvordan du vil møde vedkommende næste gang du ser ham eller hende. Med et smil? – en snak? – måske en invitation? – andet?

5. Samtale på vejen

Tal med Gud om hvad der gør det let eller svært at tro på at du er elsket af ham. Og tal med ham om hvordan du gerne vil møde de mennesker der er omkring dig i din hverdag.

Invitér ham til at tage del i disse dele af dit liv. Bed om at hans kærlighed til dig må blive til velsignelse også for dit møde med andre.