El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak Jesus, at du altid vil kendes ved mig, uanset hvad jeg har gjort. Du elsker mig, ligesom du elskede Peter, også da han nægtede at kendes ved dig.

2. Hvilepladsen

Matt 26,69-75: Mens det her foregik inde i huset, sad Peter nede i gården. På et tidspunkt kom en pige hen til ham. »Du var også sammen med Jesus fra Galilæa,« sagde hun. Peter benægtede det højlydt: »Jeg aner ikke, hvad du taler om!« Derefter gik han ud i portrummet. Men her fik en anden pige øje på ham. »Den mand var sammen med Jesus fra Nazaret,« sagde hun til dem, der stod rundt omkring. »Nej, jeg sværger på, at jeg ikke kender den mand!« svarede Peter. Folk begyndte nu at stimle sammen om ham: »Jo, du er bestemt en af dem!« sagde de. »Din dialekt afslører, hvor du kommer fra.« Peter benægtede endnu en gang og sagde: »Jeg sværger på, at jeg overhovedet ikke kender den mand!« I det samme galede en hane. Da huskede Peter, at Jesus havde sagt: »Inden hanen galer, vil du tre gange nægte at kendes ved mig.« Straks gik han udenfor og brast i en fortvivlet gråd.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Jesus havde Skærtorsdag forudsagt, at Peter dagen efter ville fornægte ham tre gange, og Peter havde svaret, at det ville han aldrig gøre. Men nu sker det. Peter forsøger at gemme sig i mængden, og da han bliver spurgt, nægter Peter, at han kender Jesus. Indimellem vil vi måske også bare gerne smelte sammen med flertallet og ikke skulle forsvare, hvad Gud siger i Bibelen.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Vær stille og tænk over, om du indimellem har det ligesom Peter. Bibelen siger måske noget ind i dit liv, som du helst ikke vil høre. Hvis der er, så læg det frem for Gud.

5. Samtale på vejen

Tak Jesus for, at han vil kendes ved syndere. Han vil tilgive enhver, som kommer til ham, uanset hvad vi har gjort.