El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre, du som sætter fangne i frihed. Her står jeg, fanget i min skyld. Der står du, den uskyldige mand, den salvede konge. Vil du tage min skyld på dig og bytte plads? Hjælp mig til at tage imod den frihed, du tilbyder.

2. Hvilepladsen

Matt 27,15-19: Der var tradition for, at guvernøren hvert år i anledning af påsken løslod en jødisk fange. Folket måtte selv vælge, hvem det skulle være. På det tidspunkt sad der en berygtet forbryder i fængsel. Han hed Barabbas. Da folket nu stimlede sammen, spurgte Pilatus dem: »Hvem vil I helst have, at jeg skal løslade: Barabbas eller Jesus, som kaldes Messias?« Han var nemlig godt klar over, at det var af ren og skær misundelse, de havde slæbt Jesus for retten. Desuden havde Pilatus, mens han sad dér på dommersædet, modtaget følgende besked fra sin kone: »Lad den uskyldige mand være i fred. Jeg har i nat haft en forfærdelig drøm på grund af ham.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Påsken var en tid, hvor friheden blev fejret – Israels frihed fra Egypten – en fange sættes fri. Denne påske står en berygtet forbryder over for den uskyldige mand – ham, som kaldes Messias. Hvem skal løslades? Jesus kom for at udråbe frigivelse for fanger, for at sætte undertrykte i frihed.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Skriv en seddel med ting, du har brug for at blive løst fra – måske skyld, afhængighed, en svær historie i bagagen. Skriv en anden seddel med beskrivende ord om Jesus. Tag nu din egen seddel og giv den til Jesus. Og tag Jesus-sedlen og sæt den på dig selv. I har byttet plads, status, identitet – du er sat fri.

5. Samtale på vejen

Brug tid på at takke. Takke Jesus for, at han var villig til at stå i den skyldiges sted for at sætte fangne fri. Takke for den frihed, han har givet dig.