El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Min far, jeg håber på dig. Jeg tror på, at du er den, der har al magt i himlen og på jorden. Lad din vilje ske i vores verden lige nu. Jeg føler mig magtesløs og lille. Lad mig ikke miste modet, men styrk min tillid til dig.

2. Hvilepladsen

Matt 27,20-23: Men ypperstepræsterne og de øvrige ledere fik menneskemængden overtalt til at kræve Barabbas løsladt og Jesus henrettet. Da guvernøren gentog spørgsmålet: »Hvem af de to skal jeg løslade?« råbte mængden derfor: »Barabbas!« »Hvad skal jeg så gøre med Jesus, som kaldes Messias?« »Han skal korsfæstes!« råbte mængden. »Hvorfor det? Hvad ondt har han gjort?« Men de råbte blot endnu højere: »Han skal korsfæstes!«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Et skæbnesvangert valg udspiller sig for vores øjne. En mængde kræver en uskyldig dømt og en skyldig sat fri. Ypperstepræsterne og lederne styrer slagets gang, og de er ved at få deres vilje igennem, mængdens absurde valg synes fatalt. Men det sker kun, fordi Jesus lader det ske. Han vælger korset. Gud styrer stadig slagets gang.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Forestil dig, at du er en af Jesu disciple, der står i mængden. Du hører råbet: ”Han skal korsfæstes!” om din herre. De træffer et frygteligt valg, og du kan ikke ændre noget. Er der noget, du kan minde dig selv om, som kan give håb ind i magtesløsheden? Hvad kan du minde dig selv om i dag, når du mærker modløsheden i en situation, du ikke kan ændre?

5. Samtale på vejen

Bed for verden og de valg, som ledere og mængder træffer i dag. Bed om Guds ledelse i verden. Bed ham om håb og mod ind i de situationer, hvor du føler dig magtesløs.