El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, tak for at du påtog dig hele verdens skyld, da du døde på korset! Vil du tilgive mig min skyld og lære mig at hvile i din tilgivelse og nåde, også når jeg har svært ved at tilgive mig selv? Tak for, at det, der skal gøres, allerede er gjort.

2. Hvilepladsen

Matt 27,24-26: Da Pilatus så, at han ikke kom nogen vegne, og at det var ved at udvikle sig til gadeoptøjer, sendte han bud efter et fad med vand. Mens han vaskede sine hænder foran den store folkemængde, sagde han: »Jeg er uskyldig i denne mands død. Det bliver jeres ansvar.« Hele mængden råbte tilbage: »Ja, vi påtager os skylden for hans død, vi og vores efterkommere!« Derefter løslod han Barabbas og gav ordre til, at Jesus skulle piskes og derefter korsfæstes.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Der tales om skyld og ansvar. Pilatus vasker hænder og lægger ansvaret fra sig. Mængden tager gerne skylden på sig. Ingen forstår, at Jesus er i gang med at tage al skylden selv. Han tager den skyld, der ligger bagud, den der ligger foran og den, folkemængden begår i dette øjeblik. Også din skyld er han gået på korset for at påtage sig…

4. Udsigtspunktet

Aktion

Find en lille seddel. Skriv på sedlen nogle stikord om den skyld og synd, der fylder i dit liv lige nu. Bed Gud om at tilgive dig din skyld. Forestil dig, at Jesus tager sedlen med op på korset. Du er tilgivet, for han har taget skylden. Brænd sedlen eller riv den i stykker og smid den ud. Den er ikke gyldig længere.

5. Samtale på vejen

Tak Jesus for, at han påtog sig din skyld. Bed ham om at minde dig om din skyld, så du ikke lægger ansvaret fra dig. Bed ham også om at hjælpe dig til at slippe din skyld, når du har bedt ham om tilgivelse og stole på, at du er fri.