El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre, min Gud! Tak for, at jeg må komme frit til dig. Tak for, at himlen er åben over mig, og at du har givet mig håb om et evigt liv med dig. Det er min virkelighed – hjælp mig til at tro det, også når det ikke føles virkeligt.

2. Hvilepladsen

Matt 27,51-53: I det samme blev forhænget foran indgangen til det allerhelligste rum i templet flænget i to dele fra øverst til nederst. Der blev et jordskælv, så nogle klipper revnede, og der blev åben adgang til adskillige gravkamre. Mange af de gudfrygtige menneskers døde legemer blev levende. De kom ud af deres grave, og da Jesus senere var opstået fra de døde, gik de ind til Jerusalem, hvor de blev set af mange mennesker.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Jesu død er begyndelsen til en ny virkelighed. I det samme han udånder, åbnes en helt ny verden: En verden, hvor mennesket kan komme frit til Gud – forhænget er flænget – en verden, hvor døden ikke længere holder os fangne – grave åbnes op. Påskedag stod Jesus op fra de døde, og med hans opstandelse nedbrydes dødens herredømme fuldstændigt. Sejr!

4. Udsigtspunktet

Aktion

Åbn dit vindue eller en dør. Stik hovedet ud og indånd den friske luft. Sig højt til dig selv: ”Jesus Kristus er opstanden – Ja, han er sandelig opstanden.” Sug den friske luft til dig, og lad den minde dig om den håbets og livets virkelighed, du lever i, fordi Jesus er opstået fra de døde!

5. Samtale på vejen

”Tak, o store sejerherre, tak, o livsens himmelhelt, som ej døden kunne spærre i det helvedmørke telt! Tak, fordi at du opstod og fik døden under fod! Ingen tunge kan den glæde med tilbørlig lov udkvæde.”

(Thomas Kingo 1689, DDS 227)