El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre, tak for dit ord om blomsterne. Lad dem tale om mig og om dig i dag!

2. Hvilepladsen

Matt 6,28-32: Hvorfor bekymrer I jer for, om I har tøj at tage på? Se på blomsterne, hvordan de vokser uden at gøre sig anstrengelser. De hverken spinder eller væver. Men det siger jeg jer: Ikke engang Salomon i al sin kongepragt var klædt så smukt som dem. Når Gud nu sørger for blomsterne, der folder sig ud i dag og visner i morgen, skulle han så ikke sørge for jer? Hvor er jeres tro dog lille. Lad derfor være med at bekymre jer for, hvordan I skal få noget at spise og få tøj på kroppen. Lad de gudløse om det. Det er jo det, de satser på. Jeres himmelske Far ved godt, at I har brug for de ting.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Gud har givet selv den mindste blomst en skønhed, der overgår den prægtige kong Salomon. Den glæder os, også selv om den kun står i flor én dag. Mærketøjet og udseendet optager os. Men Gud skabte os smukke i sit billede. Han kender vores behov og giver os nok. Lader vi os nøje med det nødvendige, bekymrer vi os mindre.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Hvor kan naturen lære mig meget om din godhed og omsorg for mig, Gud! Mine øjne frydes over den lille blomst. Intet gør den, udover i sit korte liv at vende sig mod sin livgiver, solen. Lad mig vegetere på samme måde og være til, idet jeg vender mig mod dig, min kære Far og tager imod alt godt fra dig i dag.

5. Samtale på vejen

Tak Jesus, fordi du i dag minder mig om min himmelske Fars omsorg.

Lad mine øjne hvile på dig, for så behøver jeg ikke at bekymre mig så meget.