El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre Jesus. Hjælp mig til at være stille for dig. Åben mit hjerte, så jeg hører dit ord og rens mine tanker, så jeg kan forstå, hvad du vil sige til mig. Amen.

2. Hvilepladsen

Matt 9,23-26: Da Jesus kom til lederens hjem og så det jamrende grædekor og hørte begravelsesmusikken, sagde han: »Forsvind herfra! Pigen er ikke død. Hun sover bare.« De lo ad ham alle sammen. Da flokken omsider var kommet udenfor, gik Jesus ind og tog pigen ved hånden, og hun rejste sig op, som om intet var hændt. Nyheden om det mirakel gik som en løbeild over hele egnen.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Ved ankomsten til huset møder Jesus en højlydt dødsklage. Men Jesus jager skaren bort, da dødsklagen er ubegrundet. ”Pigen er ikke død, hun sover”. Med disse ord giver Jesus udtryk for, at pigens død har midlertidig karakter.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Det er naturligt og på sin ret at være ked af det til en begravelse. Vi græder, fordi vi har mistet en, vi har kær. Men midt i sorgen må vi også huske på, at døden er midlertidig. Jesus har brudt dødens magt, og der venter os et evigt og fuldkomment liv på den anden side.

5. Samtale på vejen

Og når engang på Herrens bud

vort timeglas udrinder,

en evig sommer hos vor Gud

i Paradis vi finder.

(DDS 729,7)


Tal med Gud om dit forhold til døden og din forventning til Paradiset.