El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre Jesus. Vær du mit lys på stien. Vær du mit pejlemærke. Vær du mit fyrtårn. Hjælp mig til at følge dig, min hyrde. Amen.

2. Hvilepladsen

Matt 9,36: Når han så på skarerne, blev han fyldt af medlidenhed, for de var mishandlede og nedbrudte, og de vidste ikke, hvor de skulle gå hen for at få hjælp. De var som får uden hyrde.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Jesus får medlidenhed med folkeskarerne, fordi de flakker om som får uden hyrde. Dette er en stærk anklage mod de jødiske ledere, der har svigtet deres opgave. Derfor kom Jesus selv til jord for at være hyrden, der bringer sin fars børn hjem til ham. Som et fyrtårn, der viser vejen.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

I den moderne verden har vi svært ved at forstå, at vi har brug for en hyrde. For sent opdager vi, at vi flakker rundt, og lader vores eget begær og lyster være Herre i vores liv. Penge, karriere, luksus, fornøjelser. Hvad står i vejen for, at du fuldt ud kan lade Jesus være din hyrde? Kan du høre den gode hyrde kalde?

5. Samtale på vejen

Fortæl Jesus om det, der fylder i dit liv. Bed ham om at hjælpe dig med at rydde op og rydde ud. Tak ham, fordi han fortsat leder efter dig, selvom du gentagne gange kan fare vild.