El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, tak for din kærlighed, der er stærkere end døden. Jeg beder dig om at fylde mig med glæde over dig og det, du har gjort for mig.

 

2. Hvilepladsen

Påskedag: Matthæusevangeliget 28,5-8

Da kvinderne nåede derhen, sagde englen til dem: »I skal ikke være bange! Jeg ved, at I søger efter Jesus, som blev korsfæstet. Men han er ikke her! Han er genopstået, sådan som han forudsagde. Kom og se, hvor han lå. Og skynd jer så hen og sig til hans disciple: ‘Jesus er genopstået fra de døde! Og han vil tage til Galilæa for at mødes med jer der.’ Husk nu, hvad jeg har sagt.« Kvinderne løb af sted fra graven for hurtigst muligt at fortælle det til disciplene. De var dybt rystede, men jublende glade.


Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Dybt rystede, men jublende glade. To dage tidligere var deres elskede Mester, Jesus, blevet tortureret og korsfæstet. Bagefter havde disciplene gemt sig, fordi de var bange for, at det samme skulle ske for dem. Nu havde kvinderne vovet sig ud til graven for at salve den døde Jesus. I stedet mødte de en engel, der sagde, at han som de havde set dø, var levende. Midt i kaosset af savn og forvirring fik kvinderne håb om at se Jesus igen - ikke som et lig, men som genopstået fra de døde.

Ikke sært, at de både var rystede og glade.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvad gør du med din Jesus-glæde? Jesus vil mødes med os og skabe nyt liv i os. Løber du også ud for at fortælle dine venner om Jesus, eller er du bange, som kvinderne var før de mødte englen? 

 

5. Samtale på vejen

Tak Jesus for hans kærlighed til dig, og bed ham om at fylde dig med hans glæde og fred.