El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, du som bringer fred. Kom ind i mit hjerte, vær i min verden. Lad mig ikke i stikken, men vis mig vejen jeg skal gå.

2. Hvilepladsen

Mikas Bog 5,1-4a

Du Betlehem-Efrat, du er kun en lille landsby i Juda, men fra dig skal en hersker udgå, som skal lede Israels folk på mine vegne. Hans oprindelse fortaber sig i fortiden. Derfor vil Gud give folket i deres fjenders hænder, indtil den fastsatte tid er inde. Resten af Judas folk skal vende hjem, fulgt af de øvrige blandt Israels folk. Han vil lede sit folk i den almægtige Guds navn, som en hyrde der vogter sine får. Da skal de bo trygt, for hans herredømme omfatter hele jorden. Han er den, der bringer fred.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Langt før den første jul var det forudsagt at Jesus skulle fødes. Således har Guds folk altid ventet på ham der vil lede dem til et liv i tryghed og fred. Det er Guds mål for de mennesker han har skabt: At de må leve i fred, i tryghed, bort fra fjendernes hænder. Det er højdepunktet i Guds plan for verden. Det er Guds inderste ønske for hvert menneske.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Sæt dig godt til rette, luk øjnene. Smag på sætningen: ”Han er den, der bringer fred”. Lad dine tanker farves af ordene. Mærk hvilken fred du længes efter at Jesus skal give dig i dit liv.

5. Samtale på vejen

Lad din meditation blive til en bøn om og tak for Guds fred.