El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Ransag mig, Gud, og kend mit hjerte, prøv mig, og kend mine tanker, se efter, om jeg følger afgudsvej! Led mig ad evigheds vej!

Salme 139, 23-24

2. Hvilepladsen

Rom 13, 5-7

Altså bør man underordne sig myndighederne, ikke kun af frygt for straf, men også af hensyn til sin samvittighed. Det er også derfor, I betaler skat. Embedsmændene har jo brug for løn, så de kan udføre det arbejde, Gud har lagt hen til dem. Derfor skal I også yde, hvad der er nødvendigt, hvad enten det drejer sig om at betale skatter og afgifter, eller om at vise ære og respekt.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen


3. Betragtning

Der er ikke stor risiko for at blive opdaget i at piratkopiere film. Politiet kommer heller ikke og vælter din hoveddør, hvis du arbejder sort. Det skal altså ikke være af frygt for at blive opdaget, at vi skal følge dansk lovgivning, men vi skal gøre det for at følge Guds vej.

 

4. Udsigtspunktet

Aktion

Refleksion

Forestil dig, at der ikke fandtes frelse eller fortabelse. Ville du i så fald stræbe efter at følge Guds bud? Hvad siger dit svar om din relation til Jesus?

5. Samtale på vejen

Fortæl Jesus, hvorfor du ønsker at være en kristen. Giv ham lov til at vise sig som en levende relation i dit liv. Bed Jesus om at vise dig, hvorfor det ikke kun er i døden, det er vigtigt at kende ham.