El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære himmelske far, lad tilliden til dig vokse og ledsage mig på vejen frem.

2. Hvilepladsen

Rom 3,27-28: Hvad har vi så at rose os af? Ingenting, for Gud accepterer os ikke på grund af vores gode gerninger, men på grund af vores tro. Et menneske bliver accepteret af Gud ved at tro på Kristus og ikke ved at skulle leve op til det, som Toraen forlanger.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Vi kan ikke leve op til det, som loven kræver. Det ved vi godt. Vores egen samvittighed har dømt os. Men selv om vi kunne, ville vores præstationer aldrig være vejen til fællesskab med Gud. Derfor har Gud givet en anden vej, en anden lov, nemlig troens lov. Fællesskab med Gud bygger på et trosforhold, et tillidsforhold til Gud.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Se dig selv som afsløret, afklædt. Dine egne ”figenblade” kan ikke skjule, hvordan du er inderst inde. Der er ikke noget at være stolt af. Løft så hovedet og hør: Der er en anden vej. Den hedder Jesus. Mærk, hvad der sker, når du sætter din lid til ham.

5. Samtale på vejen

Tal med Gud om, hvor svært det er at give slip og lade troen på evangeliet bære dig. Tak ham, at hans tålmodighed er stor, at han bliver ved med at sige det til dig igen, tilsige dig sin nåde.