El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Ja, vi tror på påskemorgen.
Klamrer os til påskedag.
Glæde har nu afløst sorgen.
Håbet fået overtag.
Alle kristne, råb det ud:
Jesus lever og er Gud.
Han har vundet.
Død må vige.
Vi har vundet himmerige.

Peter Sander Andersen

2. Hvilepladsen

Romerbrevet 4, 24-25

Men det med at blive accepteret af Gud på grundlag af tro gælder ikke kun Abraham. Det gælder lige så meget for os, at vi bliver accepteret af Gud på grund af vores tro på ham, som oprejste Jesus, vores Herre, fra de døde. Jesus blev slået ihjel for at tage straffen for vores synder, og han blev oprejst fra de døde, for at vi kunne blive frikendt og få nyt liv.


Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

"Han blev oprejst fra de døde," lyder det i dagens tekst. Sætningen bliver hurtigt en floskel for os kristne, men det er bestemt ikke en floskel; det er vores adgangsbillet til det evige liv sammen med Gud.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvornår har du sidst oplevet, at Bibelens ord lød som floskler for dig (hvis det er sket)? Og i hvilke sammenhænge har du sidst erfaret, at Guds ord er et levende ord?  Overvej, hvor du giver Gud de bedste betingelser for at tale til dig, så du hører det.

5. Samtale på vejen

Herre, lær mig at pleje relationen til dig. Lær mig at give plads til dig i mit liv, så jeg hører din stemme. Tak, fordi dit ord ikke er tomme floskler. Tak, fordi jeg kan stole på, at dit ord er sandt.