El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

En dag i dine forgårde er bedre end tusind, jeg selv har valgt. Gud, jeg længes efter et liv i tæt samvær med dig. Jeg bekender, at jeg så let bliver forstyrret af alt muligt andet, så jeg glemmer dig. Men hjælp mig så, Gud, til at vende mig om til dig, til nærvær med dig, til liv sammen med dig. Vær du konge og herre over mit liv.

2. Hvilepladsen

Salme 84,2-4

Hvor herlig er din bolig, Almægtige Gud! Min sjæl længes efter at være i dit tempel, alt i mig glæder sig over den levende Gud. Spurvene bygger rede tæt ved dit alter, svalerne slår sig ned dér og får unger. De ønsker at være i din nærhed, Herre, min almægtige konge og Gud.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Guds bolig, Guds tempel, Guds himmerige, den nye jord, det ny Jerusalem – hvilket fantastisk sted! Jeg kan ikke forstå præcist, hvordan livet dér bliver – men jeg glæder mig! Bare at kunne være så tæt på Gud, tale med Helligånden, grine med Jesus; jeg fatter det ikke. Og alligevel er det sandt. Jeg får del i det, når jeg tror på Gud. Det vil blive et sted uden tårer, sorg, skrig, sygdom, handicap, smerte eller død.

Og - Guds nærhed er ikke kun i himmelen, den er også her på jorden, som en forsmag på evigheden for dem, som tror. Tak Gud!

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Længes du lige så meget efter den nye jord, som salmisten gør her? Får længslen lov til at bo i dig? Hvad gør denne længsel ved dig?

5. Samtale på vejen

Tal med Gud om din længsel efter ham. Tal om udfordringerne og glæderne, der er ved at leve ham nær. Tak ham for den kærlighed, han har til dig; at han ufortjent vil have dig med til hans rige.