El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Almægtige Gud, du som formår alt. Hjælp mig til at gå på dit ord. Hjælp mig til at stole på dig!

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 6, 7-11

En dag kaldte Jesus sine 12 disciple sammen og sagde til dem, at han ville sende dem ud to og to sammen, for at de skulle forkynde budskabet om Guds rige. Han gav dem autoritet til at drive onde ånder ud og sagde til dem, at de ikke skulle tage andet med på rejsen end deres vandringsstav. »I skal hverken tage mad eller penge med,« fortsatte han, »heller ikke en taske med ekstra tøj og sandaler. Når I kommer til et hjem, hvor de tager imod jer, skal I blive boende dér. Lad være med at flytte fra hus til hus. Hvis ingen vil invitere jer indenfor eller høre på jer, så forlad den by og ryst støvet af jeres fødder som tegn på, at fra nu af er de overladt til deres egen skæbne.

 

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Gud har omsorg for os. Og derfor tænker han over hvordan vi får vores almindelig behov dækket. Sikke en tillid Jesus forventer af sine disciple. De skal gå på hans ord og ikke have et ”sikkerhedsnet” under sig! De bliver sendt ud to og to og deres formål er klart: Forkynd om Guds rige!

Når jeg læser den beretning, tænker jeg på hvor let vi mennesker kan blive ”indfanget” i vores tanker af alt det der sker udenom os. Vi bliver optaget af penge, af maden vi spiser, hvor vi bor og så videre. De her mennesker fik en klar opgave og blev udrustet til opgaven – og i tillid til det – gik de ud – holdt fokus – og prædikede om Guds rige. Fordi det er det vigtigste budskab vi har at bringe til verden! Deres sikkerhedsnet var Jesu befaling.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Kunne du opgive noget af din ”sikkerhed” hvis det fjernede dit fokus fra Guds rige? Vil du både have Guds forsikring på den ene side, og samtidig sørge for din egen sikkerhed?

Vær rundhåndet med at give det vigtigste budskab videre til andre. Husk at:

”Føden og klæden nok du får
af ham i morgen som i går.
Og når hans sol for dig går ned,
arver du al hans herlighed.
O, Gud ske lov!”

(Den Danske Salmebog nr. 41, vers 8)

5. Samtale på vejen

Kærlige Far, tak fordi at du udruster mig til det som du vil at jeg skal gøre! Tak fordi du sørger for mig. Jeg beder dig for alle der forkynder om dit rige. Jeg beder dig for de mennesker der møder dit ord.