El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, jeg har brug for at finde styrke i glæden over at høre til hos dig. Især når jeg møder mennesker, der ikke bryder sig om mig.

2. Hvilepladsen

Matt 5,10-12: Velsignede er de, der bliver forfulgt, fordi de gør Guds vilje - for de skal få del i Guds rige.

Velsignede er I, når man håner, forfølger og bagtaler jer, fordi I tror på mig. Glæd jer af hele jeres hjerte, for I får en stor løn i Himlen. Sådan forfulgte man også profeterne før jer.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Vi takker ofte Gud, fordi vi frit kan samles til gudstjeneste. I dag vender Jesus det på hovedet. De forfulgte er de velsignede. Kan forfølgelsen for Jesu skyld gemme på en stor velsignelse? Hvad kan det være? Måske flere muligheder for at vidne om Jesus? Måske kan vi særligt under forfølgelser vise, at Jesus ikke er vores hobby, men vort liv?

4. Udsigtspunktet

Aktion

Jesu ord betyder, at jeg ikke skal krybe langs panelerne, når andre fortæller mig, at min tro er naiv og mit bibelsyn har overskredet sidste salgsdato.

Jeg skal tænke, at det ikke er mærkeligt at møde modstand og hovedrysten. Det gjorde profeterne også! Netop modstanden viste, at de var sande profeter.

Husk, at glæde gør stærk! Det er vigtigt, at glæden over frelsen i Jesus får plads i hjertet. Ellers holder vi næppe ud!

5. Samtale på vejen

Jesus Kristus, jeg beder om, at jeg i både medgang og modgang må glæde mig over, at du elsker mig og døde på korset for min skyld.