El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Åh Gud, hjælp mig til at forstå, hvor radikalt det er at følge dig.

2. Hvilepladsen

Fil. 1, 19-21

 

Jeg glæder mig også over, at I beder for mig, for jeg er sikker på, at ved jeres bøn og ved den hjælp, Jesu Kristi Ånd giver mig, vil jeg komme sejrrig igennem denne prøvelse. Det er mit håb og min faste overbevisning, at jeg ikke på nogen måde skal komme til at svigte Kristus, men at han nu som altid må blive æret ved, at jeg frimodigt forkynder det budskab, han har givet mig. Hvad enten jeg skal dø i tjenesten for ham, eller jeg får lov at leve, vil jeg altid ære ham. Så længe jeg lever, lever jeg for Kristus. Og når jeg dør, bliver det endnu bedre.

 

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Forstår Paulus ikke, at døden er en hæslig ting? Hvordan kan han sige, at alt bliver bedre, når han dør? Paulus ved tilsyneladende noget, som jeg har svært ved at forstå: At i døden bliver han befriet fra alt det, som kan tynge i livet - og ikke mindst forenet med den Gud, som har skabt ham og elsker ham. Han ved, at i døden når han målet: At leve sammen med Gud for altid!

4. Udsigtspunktet

Meditation

Overvej, hvor radikalt det er, når Paulus kalder døden for en "vinding" (se den autoriserede oversættelse af Bibelen). Prøv at sætte ord på den Gud, som gør, at Paulus kan være så radikal i sin udmelding.

5. Samtale på vejen

Herre, jeg kan have svært ved at være lige så radikal i min tillid til dig, som Paulus er det. Hjælp mig til at vokse i tillid og trofasthed over for dig. Jeg kan ikke selv, men du kan velsigne mig. Tak, at jeg kan stole på, at du vil det bedste for mig.