El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre, åbn mine ører for dit ord, også når det er svært at lytte. Hjælp mig til at holde fast, også når jeg føler, at jeg hellere vil noget andet.

 

2. Hvilepladsen

Hebræerbrevet 3,7-11

Hør derfor efter, hvad Helligånden siger: »Gid I ville lytte til, hvad han siger i dag: Lad være med at lukke af for mit ord, som da jeres forfædre gjorde oprør og satte sig op imod mig i ørkenen. De provokerede mig ved at sætte mig på prøve, selv om de havde set mine undere i 40 år. Derfor blev jeg vred på dem og sagde: ‘De går altid deres egne veje i stedet for at følge mine.’ Så svor jeg i min vrede: ‘De skal ikke få lov at opleve min hvile.’«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Jeg har nok ofte hørt Guds ord og tænkt: ”Men jeg er nok en undtagelse, fordi…”. Men disse ord taler også til mig. Stadig i dag er det en øvelse for os alle at høre og gøre det, som vi bliver budt. Engang tænkte jeg ofte, at det ville være meget nemmere at følge Gud, hvis jeg bare så nogle bestemte tegn. Men sandheden er, at selv tegn og undere kan ignoreres, hvis man ikke tror eller ikke vil tro, hvad de er der for at vise.

Det skræmmende er, at der er nogen, der ikke får lov at ”..opleve Guds hvile”, det evige liv hjemme i himmelen. Vi må takke for, at Jesus tog straffen for vores fejl, og bede om hjælp til altid at lytte til Guds stemme og vejvisning frem for vore egne idéer.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Find først et stykke papir og blyant. Brug 4 minutter på at bare være stille, fokusere og lytte til, hvis Gud siger dig noget. Hvis der kommer forstyrrende tanker frem i hovedet, så skriv dem ned og gem dem væk til bagefter.

 

5. Samtale på vejen

Tal med Gud om, hvordan du kan komme i en tættere relation til ham, så du bliver bedre til at høre hans stemme og se hans vejledning i dit liv.