El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Gud. Tak for denne tid til stilhed og eftertanke. Hjælp mig til at fokusere på det, du vil sige til mig nu.

2. Hvilepladsen

Matt 12,9-13: Så fortsatte Jesus og disciplene vandringen og nåede frem til en synagoge. Derinde var der en mand med en forkrøblet hånd, og farisæerne spurgte nu Jesus: Er det så også tilladt at helbrede nogen på en sabbat? (De håbede på at få noget at anklage ham for.) Jesus svarede: Hvis en af jer har et får, og det falder i grøften på en sabbat, vil I så ikke trække det op samme dag? Er et menneske ikke mere værd end et får? Altså er det tilladt at gøre godt på en sabbat! Så vendte han sig til manden og sagde: Ræk hånden frem! Det gjorde han, og i det samme blev hånden helbredt, så den var lige så rask som den anden hånd.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Bestemmelsen om ikke at arbejde på en søndag kommer fra Gud, og derfor giver det god mening at leve efter det. For farisæerne var reglerne blevet vigtigere end mennesker og barmhjertighed. Jesus slår fast, at det er tilladt at gøre godt på en sabbat, og at barmhjertighed er vigtigere end regler.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvad er arbejde for dig? – hvad skal du undlade at gøre på en søndag? Hvornår kan det være vigtigt at gøre godt, selvom det er / virker som arbejde?

5. Samtale på vejen

Kære Gud. Tak, fordi du har givet søndag som hviledag. Hjælp mig til at huske at tage en pause. Tak, fordi du altid er villig til at hjælpe mig og alle mennesker. Hjælp mig til altid at prioritere mennesker.