El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre, jeg bekender, at du er min konge, som regerer med visdom og retfærdighed. Frels mig fra min synd, så jeg kan tilbede dig og knæle foran din trone i Himlen.

2. Hvilepladsen

Jeremias Bog 23,5-6

»Og engang i fremtiden,« siger Herren, »vil jeg lade en spire bryde frem fra Davids slægt, en konge, der vil styre landet med visdom og afsige retfærdige domme. Hans navn skal være ‘Herren er vores redning’ for Judas folk vil blive reddet, og Israel skal leve i tryghed.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Hvad består Guds visdom i? Den hænger tæt sammen med hans retfærdighed. Man kan måske sige, at retfærdigheden er et resultat af visdommen. Gud har visdom til at bedømme, hvad der er godt og ondt, rigtigt og forkert, og han har magt og styrke til at handle og dømme efter den visdom. Retfærdige domme.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Har du visdom nok til at bedømme, hvad der er sandt og falsk, godt og ondt? Og hvis du har, bruger du da den visdom til at forsvare retfærdigheden, når du møder uretfærdighed?

5. Samtale på vejen

Bed Gud om visdom til at bedømme, hvad der er godt og ondt. Tænk over situationer, hvor du oplevede uretfærdighed, og overvej, hvordan du reagerede på det.