El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, mød du mig i dag med budskabet om at du er opstanden. Lad det synke ind i mit sind og forandre mig.

 

 

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 16,5-8

De gik indenfor og så en engel i skikkelse af en ung mand sidde i højre side af gravhulen. Han var iført en lang, hvid klædning. Da kvinderne så englen, blev de forskrækkede, men han sagde til dem: »Vær ikke bange! Er det ikke Jesus af Nazaret, den korsfæstede, I leder efter? Han er ikke her! Han er genopstået. Se selv: Det var her, han blev lagt. Men gå nu hen og sig til Peter og de andre disciple: ‘Jesus tager til Galilæa for at mødes med jer dér, sådan som han har sagt jer.’« Så snart kvinderne var kommet ud fra gravhulen, gav de sig til at løbe alt, hvad de kunne. De var ude af sig selv og rystede af sindsbevægelse. De turde ikke fortælle nogen, hvad de havde oplevet.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Der er ikke noget at sige til at oplevelsen inde i gravhulen rystede kvinderne. De ankom til hulen i stor sorg, blev mødt af en engel som rokkede ved deres opfattelse af liv og død med ordene: Han er genopstået. I stedet for at dele den gode nyhed med disciplene blev kvinderne bange, og holdt det for sig selv. Mon det lige så langsomt begyndte at dæmre for kvinderne hvilken slags konge Jesus var og er? Jesus havde vundet over Satan. Den onde var blevet besejret. Jesus er håbets og livets konge.

4. Udsigtspunktet

Meditation

Forestil dig at du er en af kvinderne på vej ud til Jesu grav. Solen er netop stået op og der dufter svagt af morgendug. Du er knuget af sorg og bekymring. Alt det du har troet på de sidste par år blev begravet med Jesus for to dage siden. Da du kommer ind i gravhulen ser du en engel. En budbringer fra Himlens hær. Hvilke tanker flyver der gennem dit hoved? Bliver du bange? Englen siger at du ikke skal være bange. Han spørger om I leder efter Jesus. Han siger at Jesus er genopstået og viser dig hvor han lå. Hvordan reagerer du på det? Bliver du glad? Bange? Tvivler du?

5. Samtale på vejen

Tal med Jesus om de tanker du gjorde dig under meditationen. Tak ham for at han er håbets og livets konge.