El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, tak at du har magten, og tak at du ikke er bange for at bruge den. Hjælp mig når jeg har brug for det, også når jeg er helt nede og ikke engang ved hvordan jeg skal bede dig om hjælp.

2. Hvilepladsen

Romerbrevet 8,26-27

Desuden kommer Helligånden os til hjælp i vores magtesløshed, for vi ved ikke, hvordan vi bedst kan bede til Gud. Men så træder Ånden til og beder med dybe suk, som ikke kan udtrykkes i ord. Gud kender det inderste i hjertet og ved, hvad Helligånden har i tanke, for Ånden beder inderligt på vores vegne og efter Guds vilje.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Helligånden er Guds talsmand på to måder. Han taler ord til os fra Gud, men han taler også ord til Gud fra os. Fordi Guds ånd bor i vores inderste, ved han også hvad der bor derinde, og han kan hjælpe os i bønnen. Måske har vi svært ved at sætte ord på det vi føler længst inde, måske har vi ikke mod til at sætte ord på det. I sådanne situationer kan Helligånden være vores forbeder og sætte ord på det usigelige.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Der er noget provokerende sundt over denne magtesløshed. I den indser vi at vi ikke kan selv, at vi ikke selv har den højeste magt, men har brug for noget højere, noget større, og noget stærkere end os selv. Gud.

5. Samtale på vejen

Bed til Gud om at du må blive bedre til at overgive dine byrder, bekymringer og frustrationer til ham. Bed om at du må turde være i magtesløsheden uden straks at forsøge at redde dig selv.