El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, min skaber og Herre, tak fordi du skabte mig, så jeg ligner dig!

2. Hvilepladsen

1 Mos 1,24-26: Derpå sagde Gud: ”Lad jorden frembringe alle slags dyr – kvæg, krybdyr og alle mulige vilde dyr!” Og sådan blev det. Gud skabte alle slags vilde dyr, krybdyr og husdyr, alle i stand til at formere sig, hver efter sin art; og Gud glædede sig over sit værk. Så sagde Gud: ”Lad os skabe et levende væsen, der ligner os. Det skal herske over alt dyrelivet – fiskene i havet, fuglene i luften og de tamme og vilde dyr på jorden.”

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

På 6.dagen kulminerer udfoldelsen af Guds kreative kræfter. Det myldrer frem med alverdens dyr: katte, hunde, køer, heste og mange andre dyr, som Gud kan få et tæt forhold til. Alligevel beslutter Den treenige at skabe noget, som ligner ham selv endnu mere end alle disse dyr – os mennesker!

4. Udsigtspunktet

Meditation

”I blomster og i naturen ser jeg kun Guds finger. Jeg ser ikke Guds billede. Gudbilledligheden finder jeg ikke i blomster, men i mennesket.” (Leif Andersen i Kroppen & Ånden 1)

5. Samtale på vejen

Gud, du har skabt mig, så jeg ligner dig. Hjælp mig til at se det billede i mig selv og i de mennesker, jeg møder i dag og lad det forme mit syn på dem, jeg er sammen med.