El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, lad dit ord i nåde lykkes og vokse både dag og nat, men kvæles og med rod oprykkes hver plantning, du ej selv har sat!

(Fra Den Danske Salmebog, salme nr. 390)

2. Hvilepladsen

Apostlenes Gerninger 4,1-4

Mens Peter stod sammen med Johannes og talte til folkemængden, kom de ledende præster derhen sammen med kommandanten for tempelvagten og nogle af saddukæerne. De var oprørte over, at Peter og Johannes stod og underviste folket og oven i købet påstod, at Jesus var genopstået fra de døde. De to mænd blev pågrebet og sat i arresten til næste dag, for det var for sent til, at Det jødiske Råd kunne samles den dag. Men mange af dem, der havde hørt Peters tale, kom til tro, og der var nu omtrent 5000 mænd i menigheden.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

To mænd bliver anholdt for at stå på gaden og samle masser af mennesker omkring sig. Byens ledere griber ind, for det skaber røre og uro. Men det er ikke oprørere, der demonstrerer i en totalitær stat. Det er Jesu disciple, der taler om Jesus. De forkynder, at han er opstået fra de døde. Og folk tror dem – i tusindvis.

Peter var fisker, og fangede bådefulde af fisk, da Jesus sagde han skulle sejle ud. Jesus gjorde Peter til menneskefisker, og dagens tal i menigheden var nu over 5000.

Ord kan være farlige. Ord kan få mennesker til hvad som helst. Forkyndelse er magtfuld. Guds ord er kraftfuldt og har magt til at flytte mennesker, fra død til liv.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Hvem lytter du til? Hvem og hvad får lov til at påvirke dig? Hvordan kan et utroligt budskab få så mange tilhængere?

5. Samtale på vejen

Tal med Helligånden om, hvordan han gør Guds ord levende for dig.