El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Herre, med nænsom magt og styrke har du reddet mig og bærer mig i din favn. Hjælp mig til at høre dig, når du med hyrdens stemme kalder på mig. Tak, at du er stærk og god. Tak, at du en dag kommer og tager dine børn med hjem.

2. Hvilepladsen

Esajas Bog 40,10-11

Ja, Gud Herren kommer med vældig magt, han hersker med umådelig styrke. Se, han kommer med sit befriede folk. Som en hyrde fører han sin hjord. Han samler sine lam og bærer dem i favnen, mens han nænsomt leder moderfårene af sted.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Billedet af hyrden, der bærer sine lam, er nærmest absurd. Hvornår gør en hyrde nogensinde det? Og hvilken hyrde kan bære mere end ét lam i favnen – og samtidig holde øje med resten af flokken? Svaret må være, at det kun er en hyrde med en umådelig magt, styrke og nænsomhed. Lyt derfor efter din hyrdes stemme, og følg den – også uden at vide præcis hvor den fører dig hen.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Læg dig midt på gulvet, luk øjnene og forestil dig, at du er faret vild. Hør stilheden. Mærk hvordan Jesus finder dig og tager dig op i sine arme.

5. Samtale på vejen

Lyt efter Guds hyrdestemme. Hvor siger han, at du skal gå hen i dag? Er der nogle bestemte personer, du skal tage kontakt til eller bede for?