El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Tak, Gud, at du kender mit hjerte, bedre end jeg selv gør. Gud, hjælp mig til at holde mig nær til dig ved at følge dine befalinger, og tak for at jeg frimodigt kan bede til dig.

2. Hvilepladsen

Første Johannesbrev 3,20-24

Selvom vores hjerte måske vil fordømme os, så ved vi, at Gud er større end vores hjerte, og at han kender det hele. Elskede venner, hvis vores hjerte ikke fordømmer os, kan vi være frimodige over for Gud og tro på, at vi får det, vi beder om, fordi vi følger hans befalinger og gør det, der glæder ham. Hans befaling er, at vi skal tro på hans Søn, Jesus Kristus, og at vi skal elske hinanden. De, der følger hans befalinger, holder sig nær til ham, og han holder sig nær til dem. Hvordan kan vi vide, at Gud er os nær? Det kan vi gennem den Ånd, han har givet os.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Det er nærmest ufatteligt at tænke på, Gud hører alle vores bønner. Hvis alle mennesker på jorden bad samtidigt, ville Gud lytte til 7 milliarder bønner på samme tid – det må da kaldes multi-tasking. Endnu mere fantastisk er det, at han giver os, hvad vi beder om… Men vent nu lige et øjeblik - vi får jo ikke altid det, vi beder om. Hvorfor ikke?

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Siden jeg er blevet mor, har jeg fået en hel anden forståelse for, hvorfor Gud ikke altid giver os, det vi beder om. Jeg kunne jo aldrig selv finde på at give mine børn noget, jeg ved er skadeligt eller dissideret farligt for dem, des mindre giver Gud os noget, der ikke er godt for os. Hvordan har du det med bøn og bønhørelse? Har du prøvet at bede om noget, som du senere var glad for ikke skete?

5. Samtale på vejen

Tak Gud for, at han altid lytter til dig og giver dig, hvad du har brug for. Tak for, at han er din far, der kender dig og kun giver dig gode ting. Han vil aldrig give dig noget som kan skade dig.