El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, jeg ønsker, at du skal være mit forbillede. Hjælp mig til at lære, hvordan jeg skal praktisere det.

2. Hvilepladsen

Fil. 2, 3-8

 

Gør intet ud fra selviske motiver eller personlige ambitioner. Vær ydmyge og se op til hinanden, så I giver andre mere ære end jer selv. Sørg ikke bare for jeres egne behov, men tænk også på de andres. Lad Jesus Kristus være jeres forbillede og efterlign hans indstilling: Han var lig med Gud, og havde ret til at fastholde den lighed. Dog gjorde han ikke krav på sin ret, men gav afkald på sin guddomsmagt, tog tjenerskikkelse på og blev menneske. Som menneske ydmygede han sig og accepterede den værste død - døden på et kors.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

 

3. Betragtning

Menigheden i Filippi bliver bedt om at lade Kristus være dens forbillede. Opskriften har Paulus ydermere udpenslet for medlemmerne: "Gør intet ud fra selviske motiver eller personlige ambitioner. Vær ydmyge og se op til hinanden, så I giver andre mere ære end jer selv. Sørg ikke bare for jeres egne behov, men tænk også på de andres."

4. Udsigtspunktet

Aktion

Aktion

Hvad ville Jesus gøre i denne situation? Prøv at stille dig selv det spørgsmål i de problematikker, som du støder ind i i den kommende uge.

5. Samtale på vejen

Herre Jesus Kristus! Lær mig at gå dine veje. Lær mig at møde mennesker, som du ville have gjort det. Tak, at du forstår, hvad det vil sige at være menneske, fordi du selv ydmygede dig og blev det. Tak, fordi jeg altid må komme til dig med de menneskelige udfordringer, jeg står i på livets snørklede veje!