El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, åbn mit sind for det, som du vil lære mig i dag.

2. Hvilepladsen

Fil. 4, 12-17

 

Jeg ved, hvad det vil sige at klare mig med lidt, såvel som hvordan det er at have overflod. Jeg har lært hemmeligheden ved at være tilfreds i enhver situation, hvad enten jeg kan spise mig mæt eller må sulte, hvad enten jeg har overflod eller lider mangel. Alt dette kan jeg klare ved den styrke, Kristus giver mig. Men det var smukt af jer at hjælpe mig i min vanskelige situation. I ved, at dengang jeg kom til jer med budskabet om Kristus og så siden rejste videre og forlod Makedonien, var I, kære filippere, den eneste menighed, der støttede mig økonomisk. Selv da jeg var i Thessaloniki, sendte I mig indtil flere gange, hvad jeg havde brug for. For mig er det ikke selve gaven, der er det vigtigste, men den stadigt voksende belønning, I kan se frem til at få engang.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

 

3. Betragtning

Paulus er glad for den økonomiske gave fra filippermenigheden, men han vil ikke misforstås: Han begærer ikke gaven på grund af de personlige fordele, den kan give, men på grund af den velsignelse, offeret vil bringe filipperne selv.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Refleksion

Giversindet gør filipperne modtagelige for Guds velsignelse. Hvad tænker du, når du læser det? Har du giversind?

5. Samtale på vejen

Herre, tak, fordi du beriger mig med så mange gaver, at jeg har nok til at dele ud af dem. Lad mig ikke blive begærlig, men husk mig på at give rigeligt til dem, der trænger!