El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kristus bag mig og foran mig

Kristus under mig og over mig

Kristus med mig og i mig

Kristus omkring mig og nær mig

Kristus til højre og venstre

Kristus, når jeg står op om morgenen

Kristus, når jeg lægger mig om aftenen

Kristus i hvert hjerte, som tænker på mig

Kristus i hver mund, som taler om mig

Kristus i hvert øje, som ser mig

Kristus i hvert øre, som hører mig.

2. Hvilepladsen

Gal. 5,7-9

Det gik ellers så godt med jeres liv som kristne. Hvem har overtalt jer til at forlade sandheden. En sådan overtalelse kommer bestemt ikke fra ham, der kaldte jer til at leve i nåden. Pas på! En smule surdej kan gennemsyre hele dejen!

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

DET-GIK-ELLERS-LIGE-SÅ-GODT, skriver Paulus... Jeg ville ærlig talt være lidt bange for Paulus' reaktion, hvis han tog billetten til nutidens Danmark. Men jeg kan ikke helt finde ud af, hvem der leder hvem i fordærv længere. Åh, hvor er det svært at skulle balancere mellem mit liv som kristen og så alt det verdslige. Gud lever ikke i tvivl eller i altfortærende bekymringer og fristelser. Hvordan udfordrer han os til at leve hævet over disse ting?

4. Udsigtspunktet

Aktion

Tag et stykke papir. Lav to kolonner. I den ene kolonne lister du de ting op, som fører dig tættere på Gud. I den anden skriver du det modsatte – altså ting, der fører dig længere væk fra Gud.

Kender du billedet med de to hunde? En sort, en hvid – hvilken fodrer du mest?

5. Samtale på vejen

Bed om støtte og vejledning til at omgås verden, som Gud vil, at den skal omgås. Bed om, at du må få styrke til at stå i mod, når fristelserne frister, og støtte til at gøre op med de ting, der fører dig længere væk fra Gud.