El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Hellige Gud, tak for denne dag som du har givet mig. Tak at du er en suveræn Gud som har al magt i himlen og på jorden. Tak for livet, og det store fremtidshåb jeg har i dig. Hjælp mig til at forstå at jeg er frelst gennem Jesu blod og ikke gennem egen fromhed eller gode intentioner.

2. Hvilepladsen

Johannes Åbenbaring 1, 17-18

Da jeg så ham, faldt jeg ned for hans fødder, som om jeg var død, men han lagde sin højre hånd på mit hoved og sagde: »Vær ikke bange! Jeg er den første og den sidste og den, som lever. Jeg var død, men nu lever jeg i al evighed. Jeg har magten over døden og nøglerne til dødsriget.

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Vær ikke bange! I mødet med den opstandne og sejrrige frelser vil alle mennesker bøje knæ i ærefrygt. Det er sigende for Jesus at han vælger at møde os med ordene: Vær ikke bange! Jesus er den eneste der kan dømme os og med rette, men han vælger at tilbyde os sin nåde og kærlighed i stedet.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Tænk over hvad Jesus måtte gennemgå for din skyld. Overvej syndens alvor og tænk over om der er synd du skal gøre op med i dit liv. Hvis der er synd som du skal gøre op med, så gør det straks. Henvend dig til Jesus også selvom det kan være skamfuldt og/eller svært. Du bliver ikke mødt af en vred Jesus men af ordene ”Vær ikke bange!”.

5. Samtale på vejen

Jesus, jeg er ikke værdig til at kaldes din ven. Hver dag synder jeg mod dig og dine bud. Jeg takker dig for at du møder mig som en kærlig og tilgivende frelser selvom jeg ikke fortjener det. Hjælp mig til at gøre op med synden i mit liv så jeg ikke har noget at frygte. Giv mig en ny vilje og hjælp mig til at vælge livet med dig hver dag.