El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Gud, tak at du er min Far.

Tak at du elsker mig med en helt ufattelig kærlighed.

 

2. Hvilepladsen

Lukasevangeliet 15,20-24

Så begav han sig på vej og nærmede sig hjemmet. Mens han endnu var et godt stykke borte, fik hans far øje på ham, og fuld af medynk løb han ham i møde, omfavnede ham og kyssede ham på kinden til velkomst. ‘Åh, far,’ sagde sønnen, ‘jeg har svigtet både dig og Gud. Jeg fortjener ikke længere at kaldes din søn.’ Men hans far råbte til tjenerne: ‘Skynd jer! Find det bedste tøj, vi har i huset, og giv ham det på. Giv ham ring på fingeren og sko på fødderne - og slagt fedekalven, for nu skal der festes! Min søn var fortabt, men nu er han fundet! Han var død, men nu har han fået livet tilbage!’ Og så blev der festet!

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Fantastisk! Sikke en historie, Jesus her fortæller. Sønnen har fået forskud på arven, brugt alle pengene på et luksusliv og er derefter endt i armod. Nu begiver sønnen sig hjem til sin far, men uden de store forhåbninger om, at faren vil tage ham tilbage. Men faren har ventet på sønnen. Han har længtes efter ham. Da sønnen endelig kommer hjem, bliver faren ude af sig selv af glæde og arrangerer en stor fest.

Gud venter også på os i dag. Han står hver dag og spejder efter os og venter på, at vi skal komme til ham, så han kan tage os i sine arme. Han ønsker fællesskabet med os på trods af de fejltrin og forkerte prioriteringer, som vores liv er fulde af.

Gud ønsker en evig fest med os!

4. Udsigtspunktet

Meditation

Forestil dig at du har levet et liv væk fra Gud, og at du nu endelig har besluttet dig for at vende det gamle liv ryggen og begynde på en frisk.

Forestil dig, at du går hen mod Gud for at fortælle ham dette. Se din himmelske far stå med åbne arme og kun vente på at tage dig ind i sin favn.

Mærk nu, hvordan det føles at blive omsluttet af Hans stærke arme og mærke hans åndedrag på din kind, idet han siger til dig:

”Velkommen hjem, mit barn!”

 

5. Samtale på vejen

Tak Gud for, at han venter på dig med åbne arme.

Tak ham for, at han kan tilgive alt det forkerte, der ellers skiller dig fra Gud.

Bed ham om, at du konkret må mærke hans omsluttende nærvær i dag.