El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Kære Gud, ofte søger vi ikke det bedste for dig og for vores næste. Vi beder dig: Lær os at være ydmyge og elske vores næste som os selv – så livet ikke handler om ære og magt, men om at leve på den måde du har kaldet os til. Amen.

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 12,38-40

Jesus fortsatte: »Tag jer i agt for de skriftlærde! De elsker at gå klædt som fornemme og lærde mænd, og de nyder, at man hilser ærbødigt på dem, når de går gennem byens gader. De kappes om de bedste pladser i synagogen, og de elsker at være æresgæster ved de fine middage. Men samtidig svindler de sig til enkers ejendom, og de fremsiger lange bønner for at se fromme ud. De vil få en hård dom.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

Bibelen taler om kærlighed. Bibelen taler om fred. Men i det her stykke taler Bibelen altså om ansvar! De skriftkloge havde et ansvar for at tage vare på de mennesker de tjente – dette ansvar løb de fra og søgte i stedet at hævde sig selv ved diverse lejligheder.

Den kærlighed vi får fra Gud, er ikke en kærlighed vi er kaldet til at sidde og varme os på alene. Hvor svært det end kan være, er det ikke meningen at vi altid selv skal komme først. Forfængelighed hænger ved os alle – men Guds kærlighed bringer os frem til at se det store i andre mennesker.

4. Udsigtspunktet

Refleksion

Tænk over om du gør ting for at andre skal tænke store tanker om dig. Hvad hos dig er facade for din stoltheds skyld? Hvor i dit liv kan ydmygheden få mere plads?

5. Samtale på vejen

Farisæerne er dårlige forbilleder. Vi får besked på at tage os i agt for dem. Det gode forbillede er Jesus. Tænk over hvordan Jesus skiller sig ud fra den måde farisæerne levede på, og bed om at det må forplante sig ud i dit liv.