El Camino

Tænd et lys som tegn på at verdens lys er nær, og at Hans ord er lys på din sti.

Tænd lyset her

1. Bøn

Jesus, du er Konge og Herre. Du er evig og udødelig, men blev et sårbart menneske for at kunne frelse mig. Jeg priser og beundrer dig. Tak fordi du kunne leve det perfekte, fuldkomne liv for mig og slå døden ihjel.

Helligånd, jeg beder om din vejledning nu.

2. Hvilepladsen

Markusevangeliet 14,1-2

Der var nu kun to dage til påskehøjtiden og den efterfølgende »usyrnede brøds fest«. Ypperstepræsterne og de skriftlærde lurede stadig på en anledning til i al hemmelighed at få Jesus arresteret og dræbt. »Men ikke under højtiden,« sagde de til hinanden, »så bliver der uroligheder.«

Link til autoriseret oversættelse af Bibelen

3. Betragtning

"De usyrede brøds fest". Den fest jøderne fejrede for at minde hinanden om at Gud befriede dem fra slaveriet i Egypten. Den aften dødsenglen gik gennem Egypten blev deres børn reddet af blodet på dørstolperne, og indenfor i husene spiste de usyret brød, brød uden gær og surdej.

Jesus er vores usyrede brød - hans liv var ikke inficeret af "surdej" - ingen egoisme - ingen synd. Derfor havde døden ingen magt over ham, selvom ypperstepræsterne fik ham slået ihjel.

4. Udsigtspunktet

Aktion

Bland 1 dl yoghurt, en halv teskefuld gær, 1 halv teskefuld salt og en stor slat mel.

Rør rundt i det og se på "grøden" i morgen og igen i overmorgen. Se hvordan den bobler. Lugt til den - den lugter surt.

Hvis du vil, kan du blande 4 dl vand og 6-8 dl mel i og lade det stå en nat eller en dag, og se hvordan luftboblerne har bredt sig til hele blandingen. (Det kan hældes på en bageplade og bages 40-60 min v 200 grader).

 

Som syren fra surdejen breder sig i hele blandingen og bliver tiltagende mere sur og stærk, sådan spreder egoismen sig uhindret i vores liv hvis ikke Jesus får lov at bekæmpe den.

5. Samtale på vejen

Tak Jesus for det liv og den død han gav for dig. Fortæl ham om de steder i dit liv hvor egoismen blomstrer.